Op bezoek bij koningin Esther in het paleis

Bidden helpt! Dat is de boodschap van het Bible Kids weekend, met het Bijbelverhaal van Esther als leidraad voor het onderwijs voor kinderen van 6-12 jaar.

De film van BCC Media over koningin Esther bestaat uit twee delen, waarvan het eerste deel verwerkt is in het programma van de Bible Kids Day van dit voorjaar. Het tweede deel zal in het najaar uitkomen.

Lees ook: Producties om naar uit te kijken in 2024

Het Bijbelverhaal over Esther die tot de nieuwe koningin wordt gekroond in het Perzische rijk laat zien hoe nauwkeurig de Here God betrokken is bij alles wat er gebeurt. We kunnen erop vertrouwen dat bidden helpt, want God bestuurt alles tot in de details. Wie had immers ooit gedacht dat een Joods meisje koningin zou worden in een vreemd, ver rijk? En dat ze een belangrijke taak zou hebben om haar volk te beschermen tegen de gemene Haman?

Die laatste ontwikkelingen komen pas in het tweede deel van de film aan bod. Tijdens het Bible Kids weekend van begin juni kregen de kinderen alvast een inkijkje in het leven van Esther, die het als jonge Joodse vrouw in het paleis niet makkelijk had. Maar ze zocht haar hulp bij God en dat kunnen wij ook doen!

Lesmateriaal van BCC Media

BCC Media verzorgt materiaal voor Bijbelonderwijs voor kinderen en jongeren, waaronder tekenfilms en speelfilms. Met het onderdeel Bible Kids richt BCC Media zich op kinderen van 6-12 jaar. Naast het produceren van films biedt BCC Media ook een digitale spelomgeving en leuke offline opdrachten aan, voor een tijdreis naar de Bijbelse geschiedenis. Het ondersteunt kinderwerkers om vorm te geven aan het Bijbelonderwijs voor kinderen in hun gemeente.

Meer informatie:

Een onvergetelijke ervaring

Het concept van de Bible Kids Days is erop gericht om de kinderen helemaal onder te dompelen in de Bijbelse geschiedenis. Daarom krijgen ze niet alleen de film te zien, maar doen ze – verdeeld in groepjes per leeftijd – allerlei leerzame spelletjes, waarvan sommige met behulp van de computer.

In de vier gemeenten zetten, naast kinderwerkers, vele vrijwilligers zich in om de kinderdag – of zelfs een heel weekend – zo fijn mogelijk te maken. Zo logeerden de kinderen in West-Nederland in tenten op het buitenterrein en werden de kinderen in Gelderland en Twente verwelkomd door koningen, dienaren en wachters in Bijbelse klederdracht. De gemeente in Groningen hield de Bible Kids Day al eerder, op een zonnige dag halverwege mei, en natuurlijk droegen veel kinderen hun eigen Bible Kids shirt!

Bekijk een fotoserie voor een impressie:

BCC Gelderland: Je zal maar verwelkomd worden door Perzische wachters!
BCC Gelderland: In leeftijdsgroepjes verdeeld bekeken de kinderen het eerste deel van de film over Esther en deden (digitale) opdrachten.
BCC Twente: Kinderen laten hun zelfgebouwde hutten zien aan mensen uit de Bijbelse tijd
BCC Gelderland: De zaal was aangekleed in de sfeer van het Perzische rijk
BCC Groningen: In groepjes de online spelletjes doen die horen bij de film over Esther.
BCC Gelderland: Hier zwaait koning Ahasveros de scepter
BCC West-Nederland: Zo’n 65 kinderen verzamelen zich met hun begeleiders in de tent voor de start van een leerzaam en actief Bible Kids weekend.
BCC Twente: Ook voor de jongste kinderen was er van alles te doen
BCC West-Nederland: Een weekend lang plezier met je vriendinnen
BCC Groningen: Na het Bijbelonderwijs is het tijd voor een heerlijk ijsje in de zon
BCC Twente: Kinderen kunnen hun eigen hut versieren met mooie stoffen
BCC West-Nederland: Gezelligheid rond het kampvuur

Lees ook