Twee jeugdgroepen beleven een geloofsversterkende avond

Vlaggen en gekleurde lampjes sierden de buitentent toen op zaterdag 15 juni twee jeugdgroepen zich verzamelden voor een feestelijk bijeenzijn.

De jeugdgroep uit Gelderland was op bezoek bij BCC West-Nederland in een enthousiaste sfeer, met als aanleiding de internationale actie ‘WORK’. Daarbij kregen ze bezoek uit Noorwegen, Denemarken, Duitsland en Frankrijk. Enkele van deze internationale gasten kwamen op een tandem naar Nederland – een ludieke actie die de internationale samenwerking illustreert en ook verwijst naar de samenwerking tussen jongeren onderling. Een erehaag van vrolijke jongeren verwelkomde hen toen ze het terrein opreden.

De jeugdgroepen verwelkomen de internationale gasten
Een Noor en een Nederlander komen aan op een tandem, waarmee ze de internationale samenwerking benadrukken.

Jeugdsamenkomst

De jeugd van Gelderland zong aan het begin van de bijeenkomst een krachtig lied dat opwekt om waakzaam te zijn en je gedachten overdag op God te richten. Daarna maakte voorganger David Nooitgedagt uit West-Nederland een begin met een passage uit Efeze 1. Daarbij stond vooral vers 19 centraal:

“… en hoe overweldigend groot zijn kracht is aan ons, die geloven, naar de werking van de sterkte zijner macht.”

Hij sprak over de krachtige Geest die werkzaam is in het lichaam van Christus – in allen die verbonden zijn met Jezus als hoofd. Ook al zijn we met mensen uit meerdere gemeenten bij elkaar, we merken dat dezelfde Geest heerst, en daarom voelen we ons hier thuis. Door te drinken van die Geest word je vanbinnen krachtig gesterkt. Zo worden we onderdeel van de werkingen van God, en we krijgen blijdschap en gewilligheid om dát te doen wat Hij van ons vraagt. Die Geest van kracht en liefde werkt in het hele lichaam van Christus. En door samen te werken in die ene Geest lukken de dingen die we ons voornemen.

Uit de liederen, korte toespraken en getuigenissen bleek dat de boodschap vele harten heeft geraakt. Het is alsof de jeugdgroepen in elkaar vloeiden als twee druppels water: ze horen bij elkaar!

Voorganger David heeft een krachtige boodschap voor de jeugd.

Actiefeest

Deze eenheid en kracht om samen te werken paste ook bij het tweede deel van de avond, dat ging over de actie ‘WORK’. Deze actie helpt jongeren om deel te nemen aan jongerencamps van Brunstad Ungdomsklubb (Brunstad Jeugdclub) en om een overnachtingsplek te hebben tijdens internationale conferenties.

Voor de internationale gasten had de jeugd uit West-Nederland nog meer in petto: er volgde een humoristisch spelonderdeel. Mensen uit verschillende gemeenten streden tegen elkaar in een paar wedstrijdjes om kracht, snelheid en behendigheid. Dit onderdeel liet duidelijk zien hoeveel je kunt bereiken door samenwerking! De rest van de avond werd gemarkeerd door onvoorspelbaar en behoorlijk regenachtig weer, maar dat kon de pret niet meer drukken. De geestelijke opbouw en gezelligheid gingen door tot in de kleine uurtjes.

Over Samvirk

  • De coöperatie Samvirk is niet direct onderdeel van de geloofsgemeenschap BCC, maar zorgt ervoor dat leden onderdak hebben tijdens internationale conferenties.
  • Deze conferenties worden gehouden in het Oslofjord Convention Center, te Brunstad (Noorwegen) en Samvirk koopt 100% van de overnachtingscapaciteit in tijdens BCC-conferenties.
  • Gemeenteleden kunnen lid worden van Samvirk en privé een overeenkomst afsluiten waarmee ze overnachtingsplekken inkopen.
  • Vanaf 18 jaar kunnen ook jongeren deelnemen aan een speciaal programma, Samvirk UNG (Samvirk JONG).

Over BUK-camps

  • Brunstad Ungdomsklubb (Brunstad Jeugdclub) organiseert drie keer per jaar christelijke camps voor jongeren uit de hele wereld.
  • Deze camps zijn allereerst gericht op tieners (13-18 jaar) en hebben een programma met een mix van Bijbelonderwijs en sportieve en recreatieve activiteiten.
  • De Nederlandse jongeren kunnen deelnemen via deze camps door lidmaatschap bij vereniging Active, waarbij ze zelf sparen voor de reis en deelname.
  • Veel jongvolwassen vrijwilligers van vereniging Active gaan mee naar de camps als begeleiders.
Een van de gasten vertelt waarom ze zo graag met mensen uit de hele wereld op Brunstad samenkomt.
De internationale gasten maken kennis met typisch Nederlandse spelletjes.
De twee jeugdgroepen vormen een aanmoedigend publiek.
Tijd om enkele presentjes uit te delen.
Samen zijn we sterk!

Gerelateerd