Nieuws over conferentiekalender en huisvesting op Brunstad

De leden van BCC kennen een lange traditie om  de internationale conferenties in Brunstad te bezoeken. Dat was al zo toen het nog een eenvoudige tentplek was en later, toen er betere kampeerfaciliteiten kwamen – en nu, met de huidige 2.400 overnachtingsaccommodaties, is dat niet anders. Er is altijd een sterk verlangen geweest om samenkomen mogelijk te maken.

Veel leden zijn al meer dan 20 jaar geleden een overeenkomst aangegaan voor een verblijfsplek tijdens de conferenties, en hebben die zelfs al verlengd. Anderen namen hun overeenkomst pas in gebruik toen de laatste accommodaties in 2021 gereed waren. Ook veel Nederlandse gemeenteleden hebben geïnvesteerd in een accommodatie op Brunstad.

Om de mogelijkheid te behouden dat alle leden die de conferenties van BCC bijwonen een plek hebben om te overnachten, hebben zij de krachten gebundeld met de oprichting van de coöperatie Samvirk. Alle huisvesting tijdens de conferenties wordt nu gecoördineerd via Samvirk, en iedereen die nog geen overeenkomst heeft, heeft de mogelijkheid om deze te verkrijgen.

Nieuws dat het publiek aanspreekt

In het Magazine, het informatieprogramma dat tijdens de Pinksterconferentie werd uitgezonden, kwam interessant nieuws naar voren over de internationale conferenties die BCC organiseert. Het publiek was enthousiast en reageerde spontaan met gejuich en applaus op de presentatie van de conferentiekalender, en tijdens de verschillende voorstellen hoorde je de zaal al reageren met gedempt gepraat als bevestiging van betrokkenheid bij het onderwerp.

Het ene voorstel is dat het conferentieprogramma voor de komende jaren wordt aangepast, zodat er ruimte is voor meer leden om naar de conferenties te komen. Het andere voorstel is dat Samvirk, die zich met de verkoop van accommodaties bezighoudt, opnieuw de mogelijkheid opent zodat meer mensen overeenkomsten aan kunnen gaan.

Leidinggevende van BCC Event (links) en algemeen directeur van Samvirk (rechts), presenteerden interessante mogelijkheden voor conferenties en accommodaties die deze zomer zullen worden gelanceerd. Foto: BCC

“Van onze kant vraagt het om een goede coördinatie. Maar het opent ook de mogelijkheid om meer puntencontracten aan te gaan, zodat iedereen die naar de conferenties wil de mogelijkheid heeft om dit te doen,” zegt Robin Fuglset, algemeen directeur van Samvirk, en vervolgt:

“Dit is een mijlpaal voor ons, want het is sinds 2012 niet meer mogelijk geweest om een puntencontract voor huisvesting te kopen. Velen hebben aangegeven dat ze hierop wachten.”

Deze zomer al mogelijkheid voor nieuwe contracten

Deze zomer zal BCC Event de conferentiekalender voor 2024 presenteren. Samvirk biedt puntencontracten aan voor leden die dit willen. Dit betekent dat alle vaste gebruikers van verblijfsaccommodaties tijdens de conferenties van BCC mede-eigenaar zijn van de Samvirk coöperatie en hun deel van de kosten hiervoor dragen.

Zoals we eerder schreven, zijn de jonge mensen al enkele maanden in actie. Zij willen sparen, zodat ze een verblijfscontract kunnen kopen als ze daaraan toe zijn. De respons was overweldigend.

“Dat we nu de conferentiekalender moeten aanpassen zodat er ruimte is voor alle leden die de conferenties willen bijwonen, is eigenlijk goed nieuws,” zegt Peter Tischhauser, algemeen directeur van BCC Event.

“Veel mensen kunnen reiskosten besparen als we wat conferenties verplaatsen. Ik heb al positieve feedback gekregen dat dit een hele goede oplossing kan zijn,” vervolgt Tischhauser.

Er wordt aan diverse scenario’s gewerkt, want de nieuwjaars-, paas- en pinksterconferenties van het afgelopen jaar waren overvol geboekt. Hoe de conferentiekalender er volgend jaar uitziet, wordt pas in de zomer duidelijk.

Veel Nederlanders bezoeken de conferenties van BCC Event, zoals hier tijdens de Pinksterconferentie.

“Deze plek is belangrijk voor mij”

De investering die op Brunstad is gedaan is iets waar alle conferentiedeelnemers van profiteren. Na de uitzending spraken we met verschillende mensen, waaronder Coen uit Nederland.

Ik ben bijna 26 en ik denk erover om hier meer in te investeren. Een paar jaar geleden ben ik een contract aangegaan, maar dat dekt alleen verblijf tijdens de zomerconferenties, dus ik wil dat graag uitbreiden zodra de gelegenheid zich deze zomer voordoet. Ik heb zoveel goede dingen meegemaakt hier op Brunstad en deze plek is belangrijk voor mij, daarnaast voel ik ook verantwoordelijkheid om mijn steentje bij te dragen.

Coen, Nederland

Dit is Samvirk

  • Opgericht door en voor leden van BCC die deelnemen aan de BCC-evenementen op Oslofjord, en die privé willen investeren in huisvestingsovereenkomsten
  • Een coöperatie die tijdens de conferenties van BCC alle beschikbare verblijfsaccommodaties van Oslofjord opkoopt en doorverkoopt aan haar leden
  • Het doel is om de belangen van de mede-eigenaren te behartigen in verband met hun deelname aan de BCC-evenementen op Oslofjord. Dit wordt gedaan door slim gebruik van Oslofjord te faciliteren en de deze locatie op de best mogelijke manier te gebruiken voor huidige en toekomstige generaties.
  • Biedt oplossingen voor het boeken en betalen van overnachtingsaccommodaties tijdens de BCC-evenementen, en biedt de mogelijkheid om hiervoor te sparen

Dit is BCC Event

  • Non-profit en algemeen nut beogende stichting in Noorwegen, en onderdeel van de BCC-federatie.
  • Heeft tot doel het christelijke geloof en de christelijke leer te verspreiden door het organiseren van regionale, nationale en internationale evenementen voor christelijke gemeenten en organisaties in het Oslofjord Convention Center in Sandefjord, Noorwegen
  • Organiseert alle conferenties van BCC en de jeugdkampen van BUK
  • Deelnemers aan de BCC-evenementen komen uit meer dan 40 landen van alle continenten

Dit artikel is uit het Noors overgenomen van bcc.no: Nyheter om endring i stevnekalender og boavtaler