Crowdfunding voor een videogame gebaseerd op de Bijbel

Sinds 2020 werkt Bible X doelgericht aan een baanbrekende videogame. Het doel is dat jonge christenen de belangrijke boodschap van de Bijbel kunnen ontdekken op platforms die zij al gebruiken.

Wereldwijd spelen er meer dan 2,1 miljard mensen videogames en de gamewereld ontwikkelt zich snel. Wij geloven dat het evangelie dat Jezus verkondigde met behulp van moderne speltechnologieën een nieuwe generatie christenen kan inspireren, op een hele nieuwe en doelgerichte manier. De wens is dat dit zal leiden tot gesprekken over het geloof en tot zelfreflectie.

Wat is Gate Zero?

Gate Zero is de naam van de eerste officiële game-lancering van Bible X. In Gate Zero wordt de speler meegenomen naar de bron en ervaart hij de boodschap van de Bijbel uit de eerste hand.

“Tot nu toe zijn er weinig of misschien wel geen videogames van hoge kwaliteit die op de Bijbel zijn gebaseerd, en daar willen we graag verandering in brengen,” zegt Arve Solli, die de leiding heeft van het initiatief.

Via Gate Zero krijg je de kans om het Jeruzalem uit de tijd van Jezus te ontdekken en kennis te maken met een bijzondere geschiedenis. Een wereld vol met joodse gewoonten, de onderwijzing van Jezus, en het heersende politieke landschap uit die tijd, vormen samen een universum waar veel jonge mensen vandaag de dag niet bekend mee zijn, maar dat wel belangrijk is voor het christelijk geloof.

Vier geplande releases

Er zijn vier releases van Gate Zero gepland en elke release bevat 12 verschillende missies, die elk een speelduur hebben van 4-6 uur. Behalve het behalen van de missies kunnen de spelers desgewenst hun tijd besteden aan het verkennen van de in-game wereld. Je kunt deelnemen aan een virtuele rondleiding waarbij gids uitleg geeft over de wereld in de tijd dat Jezus leefde. Bovendien zullen enkele honderden filmscènes het verhaal van Jezus tot leven brengen om alles in context te plaatsen.

Uitnodiging om bij te dragen

De afgelopen maanden heeft Bible X er doelbewust aan gewerkt om Gate Zero op de markt te brengen en aan duizenden christenen te kunnen presenteren, met name in de Verenigde Staten.

“De reacties waren fantastisch en het is heel duidelijk dat dit project veel belangstelling wekt,” zegt Arve Solli enthousiast.

Tot nu toe werd de ontwikkeling van Gate Zero gefinancierd door fondsen vanuit de BCC-federatie en giften uit de tweejaarlijkse collecties voor zendingswerk. Nu wil Bible X ook de rest van de christelijke wereld de kans geven om de ontwikkeling hiervan te steunen.

“In juni zijn we een crowdfundingsactie gestart, die het beste is te omschrijven als een goede, ouderwetse collecte, waaraan iedereen vanuit de hele wereld kan meedoen.”

Het eerste deel van de crowdfundingscampagne zal worden gedaan via Kickstarter.com, wat een erkend platform is voor het financieren van creatieve projecten. Mensen vanuit de hele wereld kunnen bijdragen om het gestelde doelbedrag te realiseren, waarbij als dank speciale beloningen worden gegeven als het doel van het project is behaald.

Wil jij de ontwikkeling van Gate Zero volgen en eraan bijdragen dat het een succes wordt?

Doe dan mee met de crowdfundingsactie via Kickstarter.com!

Door meer dan 5.000 jongeren getest

In 2022 is de Betaversie van de game getest door meer dan 5000 jongeren van de Brunstad Ungdomsklubb (Brunstad jongerenvereniging). Daarin was het thema de paasviering in het jaar 33. In de weken voor het paaskamp speelden de jongeren zich door de 9 uur gameplay en leerden van alles over de paasviering en de gebeurtenissen voorafgaand aan de kruisiging van Jezus. De spelers gaven waardevolle feedback die werd gebruikt voor de verdere ontwikkeling van het spel.

Lees ook: Norwegian video game attracts international attention

In de zomer van 2022 bracht Bible X een open demo uit met een inleiding van de geschiedenis, enkele filmpjes en 20 minuten gameplay met de basis spelmogelijkheden. Het doel was om de game door een ​​breder publiek te laten testen, wat resulteerde in veel waardevolle feedback.

Dit artikel is uit het Noors overgenomen van: Starter crowdfunding for videospill basert på Bibelen