“Wees krachtig in de Here” – Zomerkamp 2024     

“Voorts, weest krachtig in de Heere en in de sterkte zijner macht.” Dit vers uit Efeze 6 vormde het thema van het zomerkamp 2024 waaraan bijna 5.000 jongeren deelnamen.

Het SummerCamp is een jaarlijks terugkerend evenement waar duizenden jongeren uit meer dan 40 landen al maanden naar toe leven. Tijdens de evenementenweek vinden er overdag allerlei activiteiten plaats in verschillende interessegebieden. Zo kan er gekozen worden voor wakeboarden, voetbal, fotografie, badminton, krabbenvissen en nog veel meer.

Over het SummerCamp

  • Van 22 t/m 27 juli
  • Georganiseerd door Brunstad Ungdomsklubb (BUK, Brunstad Jeugdclub)
  • Vindt plaats in het Oslofjord Convention Center (Brunstad, Noorwegen)
  • Bijna 5.000 deelnemers vanaf 13 jaar
  • 43 landen zijn vertegenwoordigd
  • De jongeren kunnen kiezen uit tientallen activiteiten
  • Nederlandse jongeren nemen deel via vereniging Active

Bekijk een video voor een indruk:

Frank

Themasamenkomst “recht in de roos”

In de avonduren zijn er bijeenkomsten met bijbelonderwijs en onder andere een zomerconcert met christelijke liederen. Dit jaar heeft een team uit Nederland een belangrijke bijdrage aan de voorbereidingen van de thema-samenkomst. Deze themasamenkomsten zijn speciaal gericht op de jongeren tussen 12 en de 18 jaar oud.

Dat de themasamenkomst van dit kamp de harten weet te raken bevestigt Frank (15 jaar) uit BCC Groningen. “Het thema uit Efeze 6: 10: ‘Voorts, weest krachtig in de Heere en in de sterkte zijner macht’, was recht in de roos voor mij. Dankzij de filmpjes en de muziek komt het extra duidelijk naar voren. Ik hoef niet langer terneergedrukt door het leven te gaan, maar kan met God een geestelijke strijd voeren tegen mijn eigen zonden. Door Gods genade krijg ik kracht en overwinning in mijn leven. Dat vind ik enorm hoopvol.”

Dany

“Geloof en zekerheid voor de toekomst”

Dany (22 jaar), eveneens uit BCC Groningen, is het hiermee eens: “We hoorden heel duidelijk dat je met de geestelijke wapenrusting van God staande kan blijven in alle omstandigheden van het leven. Dit geeft mijzelf een geloof en zekerheid voor de toekomst, en tegelijk een bewustzijn van de noodzaak om altijd de volle wapenrusting aan te hebben. Het vereist mijn eigen inzet en dat ik continu zoek naar God.”

Vele vrijwillige uren

Om een zomerkamp te organiseren voor bijna 5000 jongeren zijn er vele vrijwillige uren nodig. Frank zet zich al op jonge leeftijd in om het voor zijn leeftijdsgenoten extra mooi te maken: “Ik had het geluk dat ik trompet mocht spelen tijdens de themasamenkomst. Ook dan kan ik de geestelijke wapenrusting gebruiken. Dan kan ik bijvoorbeeld helemaal geen zin hebben om te oefenen. Maar dan dacht ik weer aan de geestelijke wapenrusting en het doel van deze samenkomst en dan besefte ik dat het niet een half ingestudeerd stukje moest zijn, maar dat ik alles uit de kast moest halen om het zo goed mogelijk te laten klinken.”

Ook Dany is een van die vrijwilligers die zich inzet om het voor de jongeren goed te maken. Hij is mee als mentor voor twee jongens onder de 18 jaar. “Een heel eenvoudig voorbeeld van de wapenrusting is om de schoenen van de bereidheid aan te trekken, door tijdens het camp ietsjes eerder mijn bed uit te komen om een ontbijtje te maken voor de jongeren waar ik mee in een appartement sliep.”

Hoogtepunt

“Het zomerkamp was voor mij hét hoogtepunt van de vakantie,” zegt Frank. “Ik heb zin gekregen om zo’n soldaat te zijn in het leger van de levende God. En dat is niet omdat ik van nature een sterke persoonlijkheid heb, maar omdat God mij wil helpen.”

Dany: “In de dagelijkse omstandigheden voelt God misschien wat verder weg dan tijdens een camp, en kunnen allerlei gedachten ons neerdrukken. Maar het hangt niet af van leeftijd of omstandigheden. Zo jong als je bent, kun je leren en je erin oefenen om sterk te worden in God. Ik heb moed gekregen om daarmee door te gaan.”

Bekijk een fotoserie:

Een gezellige avond met zang en muziek tijdens het BUK SummerCamp.
De samenkomsten bevatten woordverkondiging vanuit de Bijbel, ondersteund met film, panelgesprekken en zang- en muziek.
De jongeren verzamelen zich aan de fjord voor een leuke en spannende waterrace.
Een groep meiden uit BCC Groningen vermaakt zich tijdens het goedgevulde avondprogramma.
Het water op, dat hoort natuurlijk bij een zomerkamp!
Een broodje worst gaat er wel in na een actieve dag!
Op de donderdag van het kamp is er een gevarieerd spelprogramma waar de jongeren strijden tegen andere gemeenten en daarbij uitgedaagd worden om goed samen te werken.
Zonovergoten weer tijdens de BUK Universal Games.
Krachtinspanning en concentratie tijdens de BUK Universal Games.
‘On wheels’ was een van de sportieve activiteiten
En Noorwegen is bij uitstek het land voor een hike!
Het team uit Groningen is er klaar voor!
De zomeravonden zijn lang en tot laat is er muziek en gezelligheid op het evenementenveld.

Gerelateerd