Waarom vieren we Pasen?

Pasen is een van de belangrijkste feesten in het christendom: al bijna tweeduizend jaar vieren christenen dat Jezus opstond uit de dood. Het feest heeft een grote betekenis die we ook graag doorgeven aan de opgroeiende generaties.

De afgelopen jaren heeft BCC zich ingezet voor de productie van content voor kinderen, met name animatiefilms over Bijbelverhalen. Meer dan 50 films staan al op het Bible Kids YouTube kanaal en in onze app, en er komen er meer. Onze wens is dat de Bijbel toegankelijk wordt voor kinderen en dat de Bijbelse geschiedenissen voor hen gaan leven.

Een van de spannendste verhalen is misschien wel wat zo’n 2000 jaar geleden met Pasen gebeurde. Dit wordt op een eenvoudige en illustratieve manier uitgelegd in de animatiefilm over het paasevangelie.

Zie de Engelse video hieronder, de Nederlandse versie is te bekijken via BrunstadTV

Lange traditie van paasvieringen

Al meer dan 100 jaar organiseert BCC paasconferenties. Sinds de gemeente Brunstad in 1956 in gebruik nam als ontmoetingsplaats, vieren we daar het paasfeest. Dit jaar is geen uitzondering.

Het is een feestelijke gelegenheid om samen te komen rond de levensveranderende boodschap van Jezus Christus. Daarnaast zijn er activiteiten, maaltijden en opbouwende momenten van samenzijn in het mooie conferentiedorp van het Oslofjord Convention Center.

De Nederlandse BCC-gemeenten vieren Pasen dit jaar op hun eigen gemeentelocaties, waarbij ze de uitzendingen van de paasconferentie zullen volgen en voor diverse doelgroepen momenten van samenzijn organiseren, met buitenactiviteiten voor kinderen en jeugd.

We wensen al onze lezers een vrolijk Pasen!

Dit artikel is met enkele aanpassingen overgenomen van bcc.no: Why do We Celebrate Easter?