Een leider die leeft wat hij verkondigt: 80-jarig jubileum van Kåre J. Smith

Deze herfst viert een geliefde voorganger zijn 80ste verjaardag. Kåre J. Smith heeft de gemeente 30 jaar lang met  een vaste koers een nieuw tijdperk binnengeleid. En ook daarvoor heeft hij zich al tientallen jaren onderscheiden als een gemeentedienaar met grote liefde voor zijn medemensen.

Decennialang heeft Kåre J. Smith de hele wereld over gereisd om het Woord te prediken en mensen te helpen een persoonlijke verbinding met Jezus te krijgen. Tegelijkertijd heeft hij een centrale rol gespeeld in de vernieuwing en uitvoering van de conferenties op Brunstad. Samen met zijn echtgenote Eva heeft hij vanuit zijn herderlijke taak grote zorgzaamheid getoond voor individuele personen. Zoals Kåre J. Smith zelf zegt in een van de films tijdens het jubileumfeest: “Wat mij drijft, is liefde voor de mensen.”

Een koor uit Detroit zingt een swingende gospelsong: “It’s a highway to heaven”. Foto: BCC.

Inspirerend jubileumfeest voor de hele gemeente

Voor Kåre was het van groot belang dat de viering niet om hemzelf zou draaien. Zijn wens was dat de deelnemers geïnspireerd zouden worden om de liefde van Christus beter te begrijpen en om de gaven die zij hebben ontvangen in te zetten voor een onzelfzuchtige dienst binnen de gemeente, het lichaam van Christus. Deze visie maakte diepe indruk op de organisatoren, waaronder Elisabeth, zijn oudste dochter. Zij benadrukt dat dit de manier is waarop Kåre zelf leeft, en dat dit het uitgangspunt is geweest bij het organiseren van het inhoudsrijke avondfeest. Het feest begint met deze verzen uit de eerste brief van Johannes, hoofdstuk één:

“Wat er was vanaf het begin, wat wij gehoord hebben, wat wij gezien hebben met onze ogen, wat wij aanschouwd hebben en onze handen getast hebben van het Woord des levens – want het leven is geopenbaard en wij hebben het gezien, en wij getuigen en verkondigen u het eeuwige leven, dat bij de Vader was en aan ons is geopenbaard –”

Lees hier meer over het jubileumfeest van Kåre J. Smith

Conferentieweekend

Het jubileumfeest vindt plaats in het Oslofjord Convention Center (Brunstad, Noorwegen) en maakt deel uit van een internationaal conferentieweekend van 4 t/m 6 oktober, met zo’n 10.000 deelnemers. Speciaal voor dit weekend zijn ook bijna 700 Nederlanders afgereisd naar Noorwegen, waarbij een aantal van hen deelneemt aan het internationale orkest en koor zowel op de vrijdagavond als de zaterdagavond.
We spreken met Maurits en Agathe uit gemeente BCC Gelderland.

Maurits (18) zingt mee in het internationale BCC-koor. Voor hem is Kåre J. Smith echt een geloofsheld.

“Ik ben enorm dankbaar voor de boodschap die ik van hem mag horen. Elke ochtend krijg ik via de podcast ‘Fra Kåre’ een bemoediging of vermaning die ik kan gebruiken. Ik wil zelf ook zo’n rechtstreekse verbinding hebben met Jezus, zodat ik kan doen wat God in mij werkt.”

Agathe (39) vertelt:

“Als Kåre spreekt dan ervaar ik het zo dat het rechtstreeks uit de hemel komt, dan krijg ik iets waarmee ik aan het werk kan. Zo’n toespraak helpt mij om de klaargelegde werken te zien, zoals staat in Efeze 2:9-10, dat we ‘Gods maaksel zijn, geschapen in Christus Jezus, om goede werken te doen die God van tevoren bereid heeft, opdat wij daarin zouden wandelen.’ In de eenvoudige situaties thuis of op het werk kan ik Gods wil vinden en daarin wandelen.”

We feliciteren Kåre van harte met zijn 80ste verjaardag en wensen hem Gods rijke zegen over zijn leven en dienst. We hopen dat hij, samen met zijn vrouw, nog vele jaren tot zegen mag zijn.

Dit artikel is gedeeltelijk overgenomen van BCC.no. Lees het volledige artikel: Een leider die leeft wat hij verkondigt

Uit BCC Gelderland zijn zo’n 180 personen afgereisd om het feest mee te maken. Foto: BCC Gelderland.
In de tent is livemuziek, er is eten en veel gelegenheid om elkaar te spreken. Foto: BCC Gelderland.

Gerelateerd